Știri

TEATRUL DE STAT CONSTANȚA, ÎN TURNEU ÎN CAPITALĂ

10-11-2021

În weekend-ul 12 - 14 noiembrie, Teatrul de Stat Constanța este în turneu în capitală, cu două spectacole: „Jocuri în curtea din spate” și „Doi tineri din Verona”.

Citeste mai mult

Festivalul DbutanT 2021 și-a desemnat câștigătorii: Cornelia Iordache, Irisz Kovács, Alin Neguțoiu

18-10-2021

Cea de-a VI-a ediție a Festivalului-Concurs DbutanT, realizată de Teatrul „Andrei Mureșanu” (TAM) în parteneriat cu Teatrul de Stat Constanța (TSC), s-a încheiat sâmbătă, 16 octombrie, cu o festivitate de decernare a premiilor și un concert al trupei White Betty. 

 

Citeste mai mult

Teatrul de Stat Constanța – Succese pe scenele de la Chișinău și Brăila. Urmează Iași și Sfântu Gheorghe

07-10-2021

Teatrul de Stat Constanța a  participat, la sfârșitul lunii septembrie, la Reuniunea Teatrelor Naționale Românești, de la Chișinău, organizată de Teatrul Național „Mihai Eminescu”.

De la Chișinău, echipa artistică și echipa tehnică ale spectacolului „Jocuri în curtea din spate” s-au oprit la Brăila, la Teatrul „Maria Filotti”, unde, în data de 1 octombrie, a avut loc o reprezentație în cadrul Festivalului Internațional de Arte Performative - DIALOG.

Citeste mai mult

Începând cu reprezentațiile din 2-3 octombrie, acces la teatru doar cu CERTIFICAT COVID

24-09-2021

Începând cu reprezentația de sâmbătă 2 octombrie, accesul publicului în sala de spectacole va fi permis pe baza prezentării dovezii vaccinării, testării sau trecerii prin boală, care se realizează doar prin intermediul CERTIFICATUL DIGITAL al UE privind COVID, disponibil la adresa https://certificat-covid.gov.ro/, a cărui verificare este responsabiltatea organizatorului, prin aplicația mobilă de verificare "Check DCC".

Citeste mai mult

Deschiderea stagiunii 2021-2022 - PREMIERĂ - "GOI PUȘCĂ" de Simon Beaufoy după filmul The Full Monty

16-09-2021

Teatrul de Stat Constanța are onoarea să vă invite sâmbătă, 25 septembrie la deschiderea stagiunii 2021 – 2022 cu premiera spectacolului GOI PUȘCĂ, după filmul The Full Monty. 

Citeste mai mult

NOCTURNELE DE MUZICĂ ȘI POEZIE DOBROGEANĂ – PRIMELE DOUĂ EDIȚII, VARA 2021

01-09-2021

În 17 și 31 august 2021 s-au desfășurat primele două ediții ale evenimentului „Nocturne de muzică și poezie dobrogeană”, organizat de Teatrul de Stat Constanța în parteneriat cu Asociația KULTurale, în cadrul stagiunii estivale „Serile de vară ale TSC”.

Citeste mai mult

SERILE DE VARĂ ALE TEATRULUI DE STAT CONSTANȚA

06-08-2021

Pe toată durata lunii august, Teatrul de Stat Constanța prezintă o mini-stagiune estivală. Publicul constănțean este invitat să urmărească, în sală și în aer liber, mai multe spectacole ale TSC, două spectacole ale unor trupe de tineri actori și balerini constănțeni și două nocturne de poezie dobrogeană, care se vor desfășura într-un cadru mai intim, în curtea din spate a teatrului. Reprezentațiile vor fi susținute la sediul TSC – din strada Ferdinand nr. 11 – și la Teatrul de Vară Soveja.

În plus, tot în această perioadă, trupa TSC va face și câteva deplasări în țară, participând la evenimente și festivaluri importante. Astfel, spectacolul „Maria Tănase. O poveste” de Carmen Lidia Vidu, câștigătoarea din acest an a premiului UNITER pentru regie, a fost invitat să deschidă stagiunea de vară a Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București, intitulată „Nopți de vară, sus, pe teatru”, în data de 11 august.

Spectacolul „Jocuri în curtea din spate” de Edna Mazya, pentru care regizoarea Diana Mititelu, a câștigat anul acesta premiul UNITER pentru debut, a fost invitat la prestigiosul Festival Internațional de Teatru de la Sibiu, unde vor fi susținute două reprezentații în 23 august.

De asemenea, spectacolul „ZIUA Z” de Ionuț Sociu, regia Bobi Pricop, a fost invitat în secțiunea online a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și va fi prezentat în data de 24 august.

Spectacolul „8 TAȚI” de Tina Müller, regia Irisz Kovacs, a fost invitat la Festivalul ID FEST BACĂU 2021, ajuns la ediția cu numărul 22 și va avea o reprezentație în data de 25 august.

Citeste mai mult

Diana Mititelu a câștigat Premiul UNITER pentru Debut

20-07-2021

Luni, 19 iulie, în sala Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, s-a desfăşurat Gala premiilor UNITER, cea de-a 29-a ediţie, premiile fiind acordate pentru spectacole care au avut premierele în anul 2020.

La această ediţie, Teatrul de Stat Constanţa a primit două nominalizări la premiile UNITER, primele nominalizări pentru teatrul constănțean după 24 de ani.

Citeste mai mult

Un premiu și două nominalizări la GALA PREMIILOR UNITER 2021

19-07-2021

💐💐💐 Doamna #IleanaPloscaru, marea actriță a teatrului constănțean, va fi distinsă cu "Premiul pentru întreaga activitate". Anul acesta doamna Ploscaru a împlinit 90 de ani de viață, 70 de ani de teatru si 60 de ani de cand joacă la Constanța.

⭐️⭐️⭐️ De asemenea, TEATRUL DE STAT CONSTANȚA are încă două nominalizări, primele după 1994.

Citeste mai mult

Modificare de program

18-06-2021

Din motive independente de voința noastră, programul din acest weekend se modifică după cum urmează:

Sâmbătă 19 iunie, ora 19.00, se joacă MEMORIA APEI de Shelagh Stephenson, regia Vladimir Anton, cu Dana Dumitrescu, Alina Manțu, Georgiana Rusu, Laura Iordan Adrian, Liviu Manolache, Andu Axente.

Duminică 20 iunie, ora 19.00 se joacă CRIMA DIN STRADA LOURCINE, comedie muzicală de Eugene Labiche, regia Vlad Cristache, cu Marian Adochiței, Andrei Cantaragiu, Florina Stănculeț, Ștefan Mihai, Andrei Bibire

Cei care au luat deja bilete pentru spectacolele programate inițial, 8 TAȚI și ZIUA Z, pot veni la noile reprezentații  sau pot solicita returnarea biletelor până înainte de ora începerii.

Citeste mai mult