Știri

Directorul Teatrului de Stat Constanța va coordona artistic Gala Tânărului Actor HOP 2024

08-02-2024

Ediția a 27-a a Galei Tânărului Actor HOP 2024 îl va avea ca director artistic pe regizorul Erwin Șimșensohn, directorul general al Teatrului de Stat Constanța (TSC), a decis senatul UNITER (Uniunea Teatrală din România).

Citeste mai mult

Ziua Culturii Naționale

21-12-2023

Cu ocazia zilei culturii naționale, Teatrul de Stat Constanța vă invită la o reprezentație a spectacolului „Maria Tănase. O poveste.”, regia Carmen-Lidia Vidu. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile. Vă așteptăm!

Citeste mai mult

Teatrul de Stat Constanța, premiat la Gala revistei culturale „Rinocerul”

04-12-2023

Teatrul de Stat Constanța a fost premiat în cadrul Galei revistei culturale „Rinocerul” 2023, cu două premii în domeniul artelor spectacolului.

Citeste mai mult

Autostrada spre teatru – ediția a treia

16-11-2023

„Autostrada spre teatru” se aglomerează la început de decembrie. 

Sâmbătă, 2 decembrie 2023, Teatrul de Stat Constanța organizează a treia ediție a programului cultural „Autostrada spre Teatru”. Oferim publicului bucureștean șansa de a vedea cea mai recentă premieră a TSC printr-o experiență complexă.

Citeste mai mult

Teatrul de Stat Constanța – festivalurile lunii octombrie

07-11-2023

În luna octombrie, Teatrul de Stat Constanța a fost invitat la alte câteva festivaluri importante din țară: Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași 2023, Festivalul Internațional de Teatru Tânăr Excelsior - „X-Fest” 2023, „Săptămâna Teatrului Tânăr” de la Buzău și Festivalul Național de Teatru, desfășurat la București și organizat de UNITER.

Citeste mai mult

Teatrul de Stat Constanța - festivalurile lunii septembrie

18-09-2023

Vara s-a terminat, iar odată cu ea și SEAS- Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului. Dar Teatrul de Stat Constanța își continuă călătoria. Luna aceasta câștigătorul premiului UNITER pentru Cel mai bun spectacol, SEASIDE STORIES, regia Radu Afrim, a fost invitat la două festivaluri importante: Festivalul de Teatru Piatra Neamț 2023 și Reuniunea Teatrelor Naționale Românești, Chișinău. 

Citeste mai mult

„LUME LUME” se mută la Centrul „Jean Constantin”, de la aceeași oră - 21:00

27-07-2023

Preferăm să nu ne plouă diseară în timpul concertului, așa că mutăm evenimentul la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, Bulevardul Ferdinand 56, Constanța.
Ne vedem așadar de la 21:00, complet uscați și eminamente neplouați, la concertul „LUME, LUME” susținut de Marius Mihalache Band & NICO.

Mulțumiri prietenilor de la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin” pentru că și-au asumat rolul de umbrelă a #seas2023 în seara aceasta și pentru timpul scurt în care ne-au sărit în ajutor.

Publicul, artiștii, tehnicienii și instrumentele muzicale vă salută și vă stimează! 

Citeste mai mult

Cel mai important premiu al Galei UNITER a fost decernat Teatrului de Stat Constanța pentru spectacolul „Seaside Stories”

19-06-2023

Dintre cele patru nominalizări ale Teatrului de Stat Constanța la Premiile UNITER, două s-au concretizat, între care cel mai important premiu al Galei – Premiul pentru Cel mai bun spectacol.

Citeste mai mult

Autostrada spre Teatru - ediția a II-a

23-05-2023

Sâmbătă, 27 mai 2023, Teatrul de Stat Constanța organizează a doua ediție a programului Autostrada spre Teatru, prin care aduce spectatori din București la mare, la Constanța, pentru o experiență culturală complexă.
PROGRAM:
9:00 - plecarea din parcarea din fața Teatrului Național București

 

Citeste mai mult

Teatrul de Stat Constanța pregătește cinci deplasări în țară, două reprezentații în Capitala Culturală Europeană, Timișoara, înainte de Gala Premiilor UNITER și un mini-turneu

11-05-2023

În perioada următoare Teatrul de Stat Constanța are programate cinci deplasări în țară, cu două spectacole: „Seaside Stories”, în regia lui Radu Afrim, nominalizat anul acesta la premiile UNITER, și „Jocuri în curtea din spate”, în regia Dianei Mititelu, care a primit Premiul UNITER pentru debut în anul 2021. De asemenea, în a doua jumătate a lunii iunie, spectacolul „Prometeu ’22”, coproducție internațională în regia lui Gábor Tompa va pleca într-un mini-turneu în țară și peste hotare. 

Citeste mai mult