Știri

Deschiderea stagiunii 2021-20222 - PREMIERĂ - "GOI PUȘCĂ" de Simon Beaufoy după filmul The Full Monty

16-09-2021

Teatrul de Stat Constanța are onoarea să vă invite sâmbătă, 25 septembrie la deschiderea stagiunii 2021 – 2022 cu premiera spectacolului GOI PUȘCĂ, după filmul The Full Monty. 

Citeste mai mult

NOCTURNELE DE MUZICĂ ȘI POEZIE DOBROGEANĂ – PRIMELE DOUĂ EDIȚII, VARA 2021

01-09-2021

În 17 și 31 august 2021 s-au desfășurat primele două ediții ale evenimentului „Nocturne de muzică și poezie dobrogeană”, organizat de Teatrul de Stat Constanța în parteneriat cu Asociația KULTurale, în cadrul stagiunii estivale „Serile de vară ale TSC”.

Citeste mai mult

SERILE DE VARĂ ALE TEATRULUI DE STAT CONSTANȚA

06-08-2021

Pe toată durata lunii august, Teatrul de Stat Constanța prezintă o mini-stagiune estivală. Publicul constănțean este invitat să urmărească, în sală și în aer liber, mai multe spectacole ale TSC, două spectacole ale unor trupe de tineri actori și balerini constănțeni și două nocturne de poezie dobrogeană, care se vor desfășura într-un cadru mai intim, în curtea din spate a teatrului. Reprezentațiile vor fi susținute la sediul TSC – din strada Ferdinand nr. 11 – și la Teatrul de Vară Soveja.

În plus, tot în această perioadă, trupa TSC va face și câteva deplasări în țară, participând la evenimente și festivaluri importante. Astfel, spectacolul „Maria Tănase. O poveste” de Carmen Lidia Vidu, câștigătoarea din acest an a premiului UNITER pentru regie, a fost invitat să deschidă stagiunea de vară a Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București, intitulată „Nopți de vară, sus, pe teatru”, în data de 11 august.

Spectacolul „Jocuri în curtea din spate” de Edna Mazya, pentru care regizoarea Diana Mititelu, a câștigat anul acesta premiul UNITER pentru debut, a fost invitat la prestigiosul Festival Internațional de Teatru de la Sibiu, unde vor fi susținute două reprezentații în 23 august.

De asemenea, spectacolul „ZIUA Z” de Ionuț Sociu, regia Bobi Pricop, a fost invitat în secțiunea online a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și va fi prezentat în data de 24 august.

Spectacolul „8 TAȚI” de Tina Müller, regia Irisz Kovacs, a fost invitat la Festivalul ID FEST BACĂU 2021, ajuns la ediția cu numărul 22 și va avea o reprezentație în data de 25 august.

Citeste mai mult

Diana Mititelu a câștigat Premiul UNITER pentru Debut

20-07-2021

Luni, 19 iulie, în sala Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, s-a desfăşurat Gala premiilor UNITER, cea de-a 29-a ediţie, premiile fiind acordate pentru spectacole care au avut premierele în anul 2020.

La această ediţie, Teatrul de Stat Constanţa a primit două nominalizări la premiile UNITER, primele nominalizări pentru teatrul constănțean după 24 de ani.

Citeste mai mult

Un premiu și două nominalizări la GALA PREMIILOR UNITER 2021

19-07-2021

💐💐💐 Doamna #IleanaPloscaru, marea actriță a teatrului constănțean, va fi distinsă cu "Premiul pentru întreaga activitate". Anul acesta doamna Ploscaru a împlinit 90 de ani de viață, 70 de ani de teatru si 60 de ani de cand joacă la Constanța.

⭐️⭐️⭐️ De asemenea, TEATRUL DE STAT CONSTANȚA are încă două nominalizări, primele după 1994.

Citeste mai mult

Modificare de program

18-06-2021

Din motive independente de voința noastră, programul din acest weekend se modifică după cum urmează:

Sâmbătă 19 iunie, ora 19.00, se joacă MEMORIA APEI de Shelagh Stephenson, regia Vladimir Anton, cu Dana Dumitrescu, Alina Manțu, Georgiana Rusu, Laura Iordan Adrian, Liviu Manolache, Andu Axente.

Duminică 20 iunie, ora 19.00 se joacă CRIMA DIN STRADA LOURCINE, comedie muzicală de Eugene Labiche, regia Vlad Cristache, cu Marian Adochiței, Andrei Cantaragiu, Florina Stănculeț, Ștefan Mihai, Andrei Bibire

Cei care au luat deja bilete pentru spectacolele programate inițial, 8 TAȚI și ZIUA Z, pot veni la noile reprezentații  sau pot solicita returnarea biletelor până înainte de ora începerii.

Citeste mai mult

SCRISOARE DESCHISĂ a managerilor de teatre prin care solicită modificarea normelor referitoare la desfășurarea evenimentelor culturale în aer liber

07-06-2021

Managerii de teatre din România au transmis autorităților o Scrisoare Deschisă prin care solicită modificarea normelor referitoare la desfășurarea activităților culturale în aer liber.

Citeste mai mult

Teatrul de Stat Constanța și televiziunile locale difuzează vineri, 28 mai, spectacolul-lectură „INSULTAȚI. BELARUS(IA)”

28-05-2021

În contextul incidentului creat de autoritățile din Belarus prin deturnarea unui avion pentru a aresta un opozant politic, Teatrul de Stat Constanța a realizat un parteneriat cu televiziunile locale pentru a difuza vineri, 28 mai, spectacolul-lectură INSULTAȚI. BELARUS(IA) de Andrei Kureicik.

Astfel, spectacolul va fi difuzat la DottoTv (ora 20:30), la Litoral TV (ora 21:00) și la Dobrogea TV (ora 21:30). Atenție: nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.

Citeste mai mult

BE.SAFE - Best Summer Art Fest Constanța 2020

29-12-2019

Teatrul de Stat Constanța, Consiliul Județean Constanța și Primăria Constanța sunt organizatorii Stagiunii Estivale Best Summer Art Fest – BE.SAFE – Constanța 2020, care cuprinde evenimente culturale diverse, ce se desfășoară în spații adecvate, în aer liber.

Citeste mai mult