TITANIC VALS

TITANIC VALS
  • de Tudor Mușatescu
  • Regia artistică: Cristian Șofron
  • Decor: Constantin Ciubotariu
  • Costume: Ema Gavrilă
Premiera: 09 aprilie 2016
Durata: 2h, o pauză
AG

Spectacolul este un colaj din cinci piese ale lui Aristofan, dintre care o parte au fost traduse pentru prima oară în România pentru acest spectacol. Cele trei piese care alcătuiesc substanţa sunt „Acarnienii”, „Lysistrata” şi „Plutos”, câteva monologuri provenind din „Pacea” şi „Adunarea femeilor”.

Aristofan (446 – 386 î.Ch.), supranumit „părintele comediei” sau „prinţul comediei antice” era temut pentru capacitatea de a-i ridiculiza pe contemporanii săi, multe dintre piesele sale erau considerate calomnioase, iar unele au fost evitate de teatre, până în zilele noastre, pentru caracterul uşor licenţios.

Spectacolul „Eutopia. Drumul spre fericire” este unul interactiv, în mai multe rânduri spectatorii fiind invitaţi să voteze alături de personaje. De asemenea, numeroasele momente corale fac din Eutopia... aproape un musical.

Regizorul Yannis Margaritis spune despre creaţia sa: „Eutopia este locul ideal, este acel loc din fanteziile noastre, din visele noastre, poate acel loc al trecutului total innocent. Am vrea să ajungem în Eutopia noastră, dar este întotdeauna un pic mai departe.

Contextul în care se desfăşoară piesa şi spectacolul este războiul, de fapt războiul civil. Acesta, în combinaţie cu marea corupţie a politicienilor din administraţia de stat, ne provoacă depresia. Din păcate, dramaturgul antic Aristofan este absolut contemporan”.

Distribuție