JURNAL DE ROMÂNIA. CONSTANȚA

JURNAL DE ROMÂNIA. CONSTANȚA
Premiera: 04 martie 2017
Durata: 1h 20min, fără pauză
AG

„Jurnal de România. Constanța” este o dramă documentară care face parte dintr-un proiect mai larg al regizoarei Carmen Lidia Vidu. Mirela Pană, Lana Moscaliuc, Turchian Guzin Nasurla, Florina Stănculeț, Laura Iordan Adrian, Alina Manțu sunt cele şase voci ale spectacolului, care încearcă să răspundă la câteva întrebări: Cât de mult ne influențează localitatea noastră și cât de mult influențăm noi comunitatea din care facem parte? Cum trăiește un artist? Cum simt ei (artiștii) orașul astăzi, unde trăiesc, din ce se hrănesc? Cum arată Constanța trăită/văzută prin ei?

 „Jurnalul de România” este un proiect multidisciplinar care reunește filmul experimental, artele vizuale și teatrul. Primul „episod” a avut drept protagonişti şase actori din Sfîntu Gheorghe, iar spectacolul de la Constanţa a fost urmat de unul, similar, la Timişoara.

„Jurnal de România. Constanţa” a fost jucat pe numeroase scene din ţară şi din străinătate, fiind aclamat pentru originalitatea conceptului şi pentru prestaţia excelentă a celor şase actriţe. Unul dintre cele mai răsunătoare succese a fost înregistrat în toamna anului 2019, la Bruxelles, în cadrul Festivalului Internaţional de Arte „Europalia“.