GIN RUMMY

GIN RUMMY
  • de DONALD COBURN
  • Traducere: DORIN DRON
  • Regia şi ilustraţia muzicală: Liviu Manolache
  • Scenografia: Eugenia Tărăşescu- Jianu
Premiera: 19 mai 2018
Durata: 1h 30min, fără pauză
AG

GIN RUMMY este o piesă a dramaturgul american contemporan Donald Coburn, laureată, în anul 1978, cu Premiul Pulitzer pentru dramaturgie. Spectacolul Teatrului de Stat Constanța a avut premiera în anul 2008 și a fost reluat în 2018.

Regia spectacolului este realizată de Liviu Manolache, la fel și ilustrația muzicală, iar scenografia poartă semnătura Eugeniei Tărășescu Jianu.

Textul dramaturgului american este paradoxal prin comicul pe care îl extrage dintr-o situație realmente dramatică. Doi pensionari internați într-un sanatoriu se angajează într-un pasionant joc de cărți, situație care generează, pe de o parte, umorul, dar scoate la iveală și dramele celor doi oameni singuri.

Pe scena Teatrului de Stat Constanța, în cele două roluri – Fonsia Dorsey și Martin Weller – se confruntă Nina Udrescu și Liviu Manolache, doi actori ale căror performanțe sunt bine cunoscute publicului constănțean, doi actori cu identități bine conturate.

Jocul de cărți este mijlocul prin care cei doi pensionari se cunosc și formează un fel de cuplu, este legătura ce se construiește între ei, este combustibilul care îi face să meargă mai departe, extrăgându-și din viață ultimele satisfacții, dăruindu-și unul altuia rațiunea de a exista. Fiecare dintre ei este un izvor de energie pentru celălalt, așa cum se înțelege și din sugestia pe care o constituie numele celor doi: Fonsia vine de la fântână, din latină, iar rădăcina numelui Weller este fântână în limba engleză.

Distribuție

Galerie Foto