Autor: Anthony Neilson

Uluitoarele numere de singurătate ale lui Edward Gant
Categorie:
Spectacole TSC - "Festivalul Miturile Cetății"
Regia
Dragoș Alexandru Mușoiu
Scenografia
Andreea-Simona Negrilă
Traducere
Dragoș Alexandru Mușoiu
Muzica
Eugen Dan Drăgoi
Avertisment
NU
Durată
O oră şi 50 minute
Distribuție

GANT – Cristian Gheorghe

LUDD, CAMPANETTI, RANJEEV – Vlad Volf

MADAME POULET, SANZONETTA, LOUISA, URSUL – Oana Mogoș

JACK, AVARICCI, EDGAR – Ionuț Alexandru Moldoveanu

Sinopsis

Piesa lui Neilson oferă o explorare ciudată și frumoasă a tristeții și a ideii de moarte, prin mijloacele specifice artei spectacolului.

În 1881, un renumit și enigmatic impresar al vremii, Edward Gant, a prezentat pentru ultima oară show-ul său. Managerul de actori, dependent de opiacee, a creat, cu trupa sa, un spectacol grotesc, un soi de comedie neagră, plină de mister și realism magic. Un secol mai târziu, dramaturgul Anthony Neilson a reconstituit acest eveniment istoric fascinant și fantastic într-o piesă de teatru ce combină melodrama și extravaganța cu singurătatea dureroasă care a caracterizat acel spectacol ciudat victorian. Spectacolul călătoriei ciudate și enigmatice totodată a lui Edward Gant subliniază deformările inimii și ale minții. Acest trist showman își face o ultimă ieșire din călătoria prin meandrele sufletelor și speranțelor unor personaje la fel de stranii ca și el.

Spectatorii vor putea descifra, în poveștile de pe scenă, suferințe care – ironic! – strălucesc sălbatic, într-o atmosferă specifică mai degrabă circului, și care nu duc la altceva decât la o profundă explorare a imaginației, a sufletului omenesc și a rolului teatrului în sine. Printr-un joc rafinat, în care sensibilitatea se amestecă cu glumele, se ajunge, în finalul reprezentaţiei, la convingerea dramatică a lui Gant că „adevărul vieții este cel mai greu de deslușit din toate faptele”.