Autor: Radu Popescu

Paliativ – 27.10.2018

 

[selectTickets eiid=’16501′]

Regia artistică
Cristian Gheorghe
Scenografie
Lăcrămioara Dumitrașcu
Avertisment
spectacol nerecomandat sub 16 ani

Distribuție

Adrian Dumitrescu, Alina Manțu, Cosmina Soare, Andrei Cantaragiu, Edi Vacariu, Cosmin Mihale, Ana-Maria Ştefan.

Sinopsis

Spectacolul PALIATIV a deschis ediția din 2018 a Festivalului de Teatru Independent (FITIC), iar textul, care aparține dramaturgului Radu Popescu, a fost premiat la FITIC 2017. De altfel, Paliativ este primul text al lui Radu Popescu montat pe scena unui teatru de repertoriu. Prin acest demers, Teatrul de Stat Constanța oferă o șansă tinerilor talentați din sistemul independent de a se confirma pe o scenă profesionistă.

„Paliativ” spune povestea unui sistem profund corupt, în care medicii, asistentele şi pacienţii îşi întrepătrund dramele, frustrările, vieţile. O poveste autentică, dureroasă, dar cu accente comice pe alocuri, exact ca în viață, de altfel. Dramaturgul  Radu Popescu înfățișează o lume care pendulează între umanitate și dezumanizare.

Sensurile din dicționar ale cuvântului PALIATIV sunt următoarele: 1. Medicament sau tratament care ameliorează sau înlătură simptomele unei boli pentru un timp scurt, fără a-i suprima cauza. 2. Figurat: Soluție sau măsură care rezolvă temporar sau aparent o situație dificilă.