Autor: Pierre Beaumarchais.

Nunta lui Figaro
Categorie:
Repertoriu Teatrul de Stat Constanța
Scenografie
Gabriela Nicolaescu
Durată
160 minute
Avertisment
Nu
Distribuție

Tani Stefu,Bogdan Caragea,Luiza Sarivan,Luiza Martinescu,Cristina Oprean,Lana Moscaliuc,Cosmin Mihale,Florentin Roman,Laura Craciun,Mircea-Dumitru Siromașenco,Dan Cojocaru,Alexandru Iacov,Daniela Ivanciu.

Sinopsis

Piesele din seria Figaro ale dramaturgului francez mai cuprind „Bărbierul din Sevilla” şi „Mama vinovată”, toate fiind cenzurate, la vremea când au fost scrise, adică la sfârşitul secolului al XVIII-lea, de regele Ludovic al XVI-lea, care nu gusta satira la adresa aristocraţiei franceze. Totuşi, când ele au primit aprobarea de a fi jucate, s-au bucurat de un mare succes chiar şi în rândul aristocraţilor. Opera lui Mozart cu acelaşi titlu a fost cântată pentru prima dată în 1786, la doi ani după debutul piesei de teatru.

Tani Ştefu este descurcărețul Figaro, iar Bogdan Caragea este Contele Almaviva. Dincolo de confruntarea dintre cele două personaje aflate în prim plan, spectatorii îi vor aplauda pe Luiza Sarivan, Luiza Martinescu, Cristina Oprean, Lana Moscaliuc, Cosmin Mihale, Florentin Roman, Laura Crăciun, Mircea-Dumitru Siromașenco, Dan Cojocaru, Alexandru Iacov și Daniela Ivanciu, urmărind cu sufletul la gură răsturnările de situație din această comedie spumoasă. Regia este semnată de Cristian Ioan, iar scenografia, de Gabriela Nicolaescu.

Video