Autor: Lee Hall, după romanul „Sopranele” de Alan Warner

Fecioarele noastre grabnic ajutătoare
Categorie:
Spectacole TSC - "Festivalul Miturile Cetății"
Regia
Răzvan Mazilu
Scenografia
Romana Țopescu, Dragoș Trăistaru
Traducerea şi adaptarea
Carmen Stanciu
Coregrafia
Răzvan Mazilu
Asistent coregrafie
Raluca Nicolae
Orchestrația și adaptarea muzicală
Lucian Vlădescu
Pregătirea muzicală
Gönül Abdula
Fotografii
Răzvan Mazilu, Lucian Vlădescu
Light design
Alin Popa
Selecția muzicală
Andrei Runcanu
Distribuție

ORLA – Alina Petrică, CHELL – Meda Topîrceanu, KAY – Aylin Cadîr / Ioana Mărcoiu, MANDA – Daniela Tocari, KYLAH – Oana Pușcatu, FIONNULA – Ana Bianca Popescu

Orchestra:

Adina Cocargeanu – pian, Imola Tamás – percuție, Andreea Archip – pian

Sinopsis

Our Ladies of Perpetual Succour (Fecioarele noastre grabnic ajutătoare) este o călătorie iniţiatică, urmărind, pe parcursul unei zile, întâmplările prin care trec șase prietene, eleve ale unei școli catolice de fete din orașul scoțian Oban, cu ocazia unei excursii la Edinburgh pentru a participa la o competiție corală. Impulsurile latente ale adolescenței se dezlănțuie în acte de teribilism. Lăsate libere câteva ore înainte de concurs, fetele aleargă prin baruri, abuzează de alcool, cochetează cu bărbații și au parte de experiențe năucitoare care le pun la încercare până la limită, ajungând ca în final să se descopere pe sine și să-și recunoască atât neputințele, cât și aspirațiile. Poveștile complicate și captivante ale celor șase adolescente sunt mixate într-un cocktail muzical de partituri clasice și hituri pop-rock ale anilor ’70 – ’80, ce amplifică această aventură a urgenței autodescoperirii și explorării limitelor cu orice risc.

Cronică:

Spectacolul realizat de Răzvan Mazilu alături de echipa sa artistică reprezintă o explozie de culoare, interpretări vocal-actoricești remarcabile, exuberanță, abundență sonoră și vizuală și, nu în ultimul rând, strălucire. Este o „odă” neconvențională închinată tinereții și prieteniei, sub semnul devizei „Carpe Diem”. (Alexandru Manea – adpm.ro)