Autor: Avraham Goldfaden

Cei doi Kuni Lemel
Categorie:
Spectacole TSC - "Festivalul Miturile Cetății"
Autor
Avraham Goldfaden
Traducere
Moshe Sahar
Adaptare / Dramatizare
Alexander Hausvater
Regia
Alexander Hausvater
Asistenţi regie
Gili Shachar-Salem, Natan Hacht
Scenografie
Moshik Yosifov
Coregrafia
Tula Damari
Muzica şi versurile
Moshe Shaher
Orchestraţia
Oren Sela
Conducerea muzicală
Misha Cherniavsky
Avertisment
nu
Durata
Două ore
Distribuție

PINCHASEL: Tracy Abramovitz, Yaacov Bodo, CAROLINA: Hilit Daitch-Shani, SHALOM MONI: Israel Treistman, LIBELA: Irma Stepanov, KUNI LEMEL: TBA, KALMAN PEŢITORUL: Andrey, Kashker-Kalman, MAX: Jonathan Rozen, ANSAMBLU: Niv Shafir, Dotan Amrani, Gili Shachar, Rotem Meler

Sinopsis

Un vis muzical, aşa cum îl numeşte regizorul Alexander Hausvater, Cei doi Kuni Lemel este o adaptare muzicală contemporană a celebrei poveşti scrise de Avraham Goldfaden, supranumit Shakespeare al evreilor. În anii 1870, autorul a trăit şi a creat în România, unde a şi scris această comedie a erorilor.

Acţiunea se petrece într-un orăşel evreiesc fermecător şi are în prim plan o frumoasă poveste de dragoste în jurul căreia se întâmplă numeroase încurcături. Este o călătorie imaginară într-un loc pitoresc, în care orăşenii sunt ciudaţi şi curioşi ca nişte copii. Un spectacol vibrant şi plin de culoare, în care se cântă şi se dansează tot timpul. Piesa a stat şi la baza unei ecranizări de succes din 1966, intitulată „Flying Matchmaker” (Peţitorul zburător).