Comunicate de presa

„De Paşti. Săptămâna Patimilor” revine pe scena Teatrului de Stat Constanţa

                     August Strindberg„De Paşti. Săptămâna Patimilor”

În acest weekend revine pe scena Teatrului de Stat Constanța (TSC) ultima premieră pe ţară a trupei noastre, cu piesa dramaturgului suedez August Strindberg, „De Paşti. Săptămâna Patimilor”. După succesul înregistrat la premieră, care a avut loc chiar în săptămâna dinaintea sărbătorilor pascale, piesa nu s-a mai jucat din cauza problemelor de sănătate ale unuia dintre protagonişti.
Sâmbătă, 27 mai, de la ora 19, publicul nostru va avea din nou prilejul să îi vadă pe Maria Lupu, Adrian Dumitrescu, Ana Maria Ștefan, Laura Iordan Adrian, Mihai Sorin Vasilescu și Răzvan Bănuț  într-o dramă cu personaje simbolice şi cu o atmosferă spiritualizată creată de regizorul Zoltan Schapiraşi dedr. Olivia Costea, specialistă în psihodesign, asistent de regie și realizatoarea costumelor.Actorul Dorel Vișan face şi el parte din distribuție, cu o apariție inedită. Decorurile, ilustrația muzicală și ilustrația video au fost concepute tot de Zoltan Schapira, iar asistent de scenografie este Lăcrămioara Dumitrașcu.

             „Desculţ în parc”, de Neil Simon

Duminică, 28 mai, de la ora 19, registrul se schimbă spre satisfacţia publicului amator de comedie.„Desculţ în parc”, de Neil Simon, îi are ca protagonişti pe Tani Ştefu şi Florina Stănculeţ alături de experimentatul cuplu Nina Udrescu - Liviu Manolache. Acesta din urmă este şi semnatarul regiei, iar într-un rol secundar joacă Gelu Ciobanu.
Piesa a devenit celebră prin ecranizarea din 1967, cu Robert Redford, Jane Fonda şi Charles Boyer, iar autorul ei, dramaturgul american Neil Simon împlineşte anul acesta, în iulie, 90 de ani.

Vă aşteptăm cu drag la teatru și vă mulțumim pentru mediatizarea anunţurilor noastre!