News

Teatrul de Stat Constanța - bilanț și gânduri pentru anul următor

20-12-2022

La sfârșitul unui an greu, cu multe proiecte reușite, echipa Teatrului de Stat Constanța transmite spectatorilor cele mai sincere mulțumiri pentru fidelitate, pentru aplauze și pentru reacțiile care ne ajută să ne evaluăm și să ne construim proiectele astfel încât să fie cât mai interesante, cât mai utile și cât mai valoroase pentru comunitate.

De asemenea, mulțumim jurnaliștilor, care reprezintă cea mai directă legătură între noi și public și care ne-au sprijinit în transmiterea informațiilor, ne-au urmărit și ne-au apreciat.

Nu în ultimul rând, mulțumim finanțatorilor – Consiliul Județean Constanța –, care ne-au pus la dispoziție bugetul necesar pentru realizarea proiectelor.

Datorită unei echipe artistice, tehnice și administrative valoroase, dar și datorită tuturor celor menționați mai sus, în cursul anului 2022, am avut următoarele reușite:

Read more

Constanța State Theatre, participation in the INTERFERENCE International Theater Festival in Cluj and tour in Miercurea-Ciuc

07-12-2022

Two weeks ago, Constanța State Theater participated, with two performances, in one of the most important international theater festivals in Europe: INTERFERENCES, organised by the Hungarian State Theater in Cluj, recognized as one of the best theaters in Romania.

Read more

Toate reprezentațiile TSC se joacă la Sala Studio, pe str. Ion Lahovari, nr. 2A.

29-11-2022

Toate reprezentațiile Teatrului de Stat Constanța se joacă la Sala Studio a Teatrului, pe strada Ion Lahovari, nr. 2A. Sediul Teatrului de Stat Constanța se află într-un proces de reabilitare termică şi electrică, pe fonduri europene.

Read more

Anunț important! Reprezentații anulate sau reprogramate

03-11-2022

Cu regret vă informăm că Teatrul de Stat Constanța se află în imposibilitatea de a susține reprezentația programată vineri, 4 noiembrie, a spectacolului „8 TAȚI”, regia Irisz Kovacs, din cauza îmbolnăvirii unuia dintre actorii din distribuție.

Read more

Teatrul de Stat Constanța deschide stagiunea 2022-2023 cu premiera spectacolului „Seaside Stories”, regia Radu Afrim

26-10-2022

Teatrul de Stat Constanța deschide stagiunea 2022 – 2023 cu PREMIERA spectacolului „SEASIDE STORIES”, în regia lui Radu AFRIM, programată în datele de miercuri 26 și joi 27 octombrie, de la ora 19:00.

Read more

PREMIU PENTRU MARIAN ADOCHIŢEI, ACTORUL TSC, LA FESTIVALUL NAŢIONAL DE COMEDIE DE LA GALAŢI ⁕ Cel mai bun actor într-un rol principal ⁕

17-10-2022

Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal la Festivalul Naţional de Comedie de la Galaţi, ediţia XXXIII, a revenit actorului Teatrului de Stat Constanţa Marian ADOCHIŢEI, pentru rolul Gaz din spectacolul „Goi puşcă” de Simon Beaufoy, regia Vlad Cristache. Juriul a fost alcătuit din cronicarul teatral Mihai Brezeanu, actriţa Tania Popa şi regizorul Radu Nica.

Read more

TEATRUL DE STAT CONSTANȚA – INVITAT LA FESTIVALURI DE PRESTIGIU

03-10-2022

În această perioadă, Teatrul de Stat Constanța pregătește premiera care va deschide stagiunea teatrală 2022 – 2023 și, tot în această perioadă, participăm la festivalurile și manifestările teatrale la care suntem invitați. Aceste participări la festivaluri reprezintă tot atâtea oportunități de a ne prezenta ca parte a mișcării teatrale din România și de a dobândi o perspectivă corectă, realistă asupra propriei activități, prin comparația cu cele mai bune spectacole din țară și prin raportarea la curentele actuale din teatru.

Read more

Constanța State Theater is again in the FNT selection - National Theater Festival!

22-09-2022

Constanta State Theatre's performance "8 FATHERS" by Tina Müller, directed by Irisz Kovacs, scenography by Theodor Niculae, was selected, this year, at the FNT - Festivalul Național de Teatru / The National Theater Festival, in the category FLUID HISTORIES: Micro-histories. Broken families. The theme of the National Theater Festival 2022 is "Fragile borders. Fluid histories".

Read more

International scenography program in the DbutanT Festival-competition, the seventh edition

22-09-2022

In the week of September 19 - 24, 2022, in Ovidiu/Constanța, the International Scenography Program takes place, the first stage of the DbutanT festival. The proposed theme is METAMORPHOSES, recalling one of the most influential root works of Western culture, Metamorphōsēs, by the Latin poet exiled to Tomis, Publius Ovidius Naso. Also, the chosen theme puts a greater emphasis on approaches that highlight concepts of circularity in art and invites the participating artists and the public to a dialogue about responsibility and sustainability.

 

Read more

SEAS - STAGIUNEA ESTIVALĂ A ARTELOR SPECTACOLULUI IULIE – AUGUST 2022

20-09-2022

SEAS 2022 - STAGIUNEA ESTIVALĂ A ARTELOR SPECTACOLULUI, un eveniment organizat de Teatrul de Stat Constanța și finanțat de Consiliul Județean Constanța, s-a desfășurat în lunile iulie și august ale anului 2022.

„SEAS - STAGIUNEA ESTIVALĂ A ARTELOR SPECTACOLULUI, iulie-august 2022” este un proiect conceput pentru a transforma Constanța într-o adevărată capitală a culturii în perioada verii. Dorim să oferim constănțenilor, dar și turiștilor care aleg litoralul românesc, șansa de a vedea o selecție variată de spectacole de teatru și muzică produse de instituții culturale din întreaga țară. SEAS va contribui la îmbogățirea imaginii Constanței în vârf de sezon estival”  spunea Erwin Șimșensohn, directorul general al Teatrului de Stat Constanța, la începutul stagiunii.

SEAS 2022 a fost un adevărat regal cultural, cu 41 de reprezentații care au avut loc la Teatrul de Vară Soveja, pe scena special amenajată în Parcul Arheologic din centrul orașului și pe Faleza de la Cazino.

Read more