DbutanT: Nexus

DbutanT: Nexus
vineri, 06 octombrie 2023

Pe 6 octombrie, de la ora 19:00, vă invităm în Sala Studio a TSC, din strada Ion Lahovari nr. 2A, în cadrul festivalului-concurs D-butan-T, la spectacolul:

 

Nexus

– coregrafia Andreea Vălean

 

Andreea Vălean este balerină și performer de dans contemporan, membră a corpului de balet al Operei Naționale București și a companiei Contemporary Creative Dreamers. De asemenea, colaborează cu Platforma 13 și alți coregrafi români. În calitate de coregraf a primit pentru, spectacolul de disertație “Nexus” premiul “Cel mai bun spectacol de coregrafie” în cadrul Galei Absolvenților U.N.A.T.C. 2022.

„Nexus” este o călătorie în străfundurile ființei umane, ce explorează moștenirile rădăcinilor primordiale ale naturii sale. Sunt reprezentate legături organice, relații aparent indestructibile, relații toxice ce se bazează pe veșnicul principiu al luptei pentru putere.

Festivalul constă în selecția a cinci spectacole cu coregrafii remarcabile, ce vor fi prezentate atât pe scena Teatrului „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe cât și pe cea a Teatrului de Stat Constanța.

Premiile de anul acesta reprezintă posibilitatea pentru doi tineri câștigători de a fi coregrafi pentru un spectacol montat la Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe și un spectacol montat la Teatrul de Stat Constanța.

 


Scenograf decor: Andreea Valean, Mirela Culbeci
Scenograf costume: Alberto Ursache
Coloana sonoră: Sarah Mitrofan, Adrian Piciorea
Durata spectacolului: 45 min, fără pauză
Distribuția: Bianca Ardeleanu, Anastasia Preotu, Andreea Vălean, Daniel Dragomir

 

Bilete AICI