DbutanT: Frida Kahlo

DbutanT: Frida Kahlo
joi, 05 octombrie 2023

Pe 5 octombrie, de la ora 19:00, vă invităm în Sala Studio a TSC, din strada Ion Lahovari nr. 2A, în cadrul festivalului-concurs D-butan-T, la spectacolul:

 

Frida Kahlo

– coregrafia Ioana Silvana Neda

 

Ioana Silvana Neda este o tânără artistă în vârstă de 21 de ani care îmbină armonios educația sa în arta dansului cu o creativitate neînfricată. Fiecare etapă educațională din formarea sa devine un teren fertil pentru manifestarea pasiunii și creativității sale debordante, unde își găsește expresia prin explorarea curajoasă a noilor idei și concepte transpuse într-o formă fizică ce-și lasă amprenta asupra scenei artistice în continuă evoluție.

Spectacolul propune publicului o imagine de ansamblu a biografiei pictoriței mexicane Frida Kahlo, ce expune degradarea mentală a artistei din cauza traumelor, toate acestea prin descoperirea teatral-coregrafică a fanteziei picturale, susținută de invocarea universului plastic al suprarealismului. Accentul cade pe caracterul Fridei, pe dorința și încercarea de a-și depăși neputința și de a încerca să își valorifice viața, prelucrându-și suferințele și transformându-le în sursa sa principală de inspirație.

Festivalul constă în selecția a cinci spectacole cu coregrafii remarcabile, ce vor fi prezentate atât pe scena Teatrului „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe cât și pe cea a Teatrului de Stat Constanța.

Premiile de anul acesta reprezintă posibilitatea pentru doi tineri câștigători de a fi coregrafi pentru un spectacol montat la Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe și un spectacol montat la Teatrul de Stat Constanța.

 

 


Coordonator: Petrașcu Ianoș
Scenograf: Neda Silvana
Coloana sonoră: AGF Topic, Zack Hemsey, Arca, Toto Espinoza, El Mariachi de la Prosperidad, Joaquin Pantoja, Cho Young Wuk, Jo's Film Ensemble. Montaj coloană sonoră: Neda Silvana
Asistent de regie: Costea Gajim Constantin
Foto credit: Răzvan Oltean
Durata spectacolului: 20 minute
Distribuția pe roluri:

Frida Kahlo- Neda Silvana,

Diego Rivera- Gajim Constantin,

Ansamblu dans mexican, obiecte din tablou- Hera Erika, Luca Ana Maria, Dobre Andreea, Cristea Raluca, Băiașu Ioana

 

Bilete AICI