Author: Ionuţ Sociu

Medea’s Boys – Miturile Cetăţii – 23.06.2019 – 19:00

Author

Ionuţ Sociu

Director

Andrei Majeri

Asistenţă regie

Teodora Petre, Victor Tunsu

Scenography

Irina Chirilă

Choreography

Attila Bordas

Light design

Marius Niţu

Interdiction

Fara

Duration

1 h 45 min

Cast

Eduard Trifa
Alexandru Ion
Alex Mirea
Vlad Ionuţ Popescu
Alex Chindris
Florin Aioanei

Synopsis

Mitul Medeei este un mit al cărui personaj principal cu greu îşi mai poate regăsi adevăratele sensuri, într-o lume a bărbaţilor, a autorităţii şi puterii. Medeea a rămas de-a lungul secolelor esenţialmente o nomadă, aflată la conjunctura unor mari culturi, sacrificată fiind de jocurile bărbaţilor.

Tăcerile exilaţilor sunt cele mai mari poveşti. Povestea Medeei este în esenţa sa o tragedie intimă a unei iubiri nerecunoscătoare. Acum, Argonauţii, cei care au început acest arhi- cunoscut mit îi sunt datori Medeei cu o reabilitare. Prin spectacolul nostru, încercăm să reabilităm un personaj iconic feminin, operând în interiorul unui grup compact, de bărbaţi, schiţând schimbări şi realizări treptate, pe parcursul producţiei/ reprezentaţiilor.

„Medea`s Boys” e, de fapt, o pledoarie pentru masculinitate. Dacă piesa lui Euripide poate fi citită într-o cheie feministă – crima protagonistei justificându-se intrinsec prin toată suferința pe care ea o trăiește –, spectacolul de la Apollo111 răstoarnă perspectiva. Această Medea (care și-a pierdut până și un e) devine o prezență sufocantă în gândurile celor șase băieți cu nume grecești. Și iată cum încep să se împletească cele două planuri narative – pe alocuri imprecis acest parcurs, dar destul de ușor de urmărit până la sfârșit.”
Elena Coman, yorick.ro

Photos

Video