Author:

Domnule și frate Eminescu – Miturile Cetății – 28.06.2019 – 17:30

Synopsis

„Domnule şi frate Eminescu” este construit ca un dialog între Mihai Eminescu şi Ion Creangă, explorând legătura creatoare şi prietenia unică dintre cei doi mari artiști români. Vor fi prezentate fragmente ale scrisorilor și scrierilor lui Ion Creangă (Amintiri din copilărie) și din versuri ale poeziilor lui Mihai Eminescu (Speranța, Glossă, Trecut-au anii, Revedere, Alei mică, alei dragă, Urât și sărăcie), dar și a unei poezii de Marin Sorescu (Noi, ce îngrozitori de mari) și a unei poezie a lui Anton Pann (Povestea vorbei). Spectacolul este un omagiu adus marelui nostru poet național.

Constantin Chiriac este directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca“ Sibiu din anul 2000 și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, unul dintre cele mai importante festivaluri de artele spectacolului din lume, ajuns anul acesta la cea de a XXIII-a ediție. A fost vicepreședinte al Asociației „Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007“ (2004-2007), iar apoi membru al Comisiei de selecție și de monitorizare a orașelor candidate pentru titlul de Capitală Culturală Europeană (2008-2012). A primit titlul de Personalitatea Anului pentru o Românie Europeană (2010), în anul 2011 i s-a decernat decorația belgiană Ofițer al Ordinului Coroanei, iar în 2014 a fost desemnat Ambasador Onorific al Turismului Românesc. În același an a obținut Premiul de Excelență pentru Contribuție la imaginea României în lume la Gala Biz 15 ani, Premiul „Contribuție la Patrimoniul Cultural Român“ la Gala Aspen pentru Leadership și Premiul OAMENII TIMPULUI, categoria DIPLOMAȚIE CULTURALĂ.
În 2015, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu a obținut Premiul Fundației Japonia în cadrul unei ceremonii speciale organizate la Tokyo, recunoscându-i-se, astfel, contribuția la promovarea relațiilor bilaterale. Tot în 2015, Constantin Chiriac a fost desemnat Comunicatorul anului în cadrul Galei Romanian PR Award.
Constantin Chiriac a jucat în peste 20 de filme, în circa 50 de spectacole și a realizat peste 20 de one man show-uri, susținând recitaluri în mai bine de 50 de țări din lumea întreagă. Printre cele mai cunoscute pelicule în care a jucat se numără Moromeții (regia Stere Gulea), Croaziera (regia Mircea Daneliuc) și Undeva la Palilula (regia Silviu Purcărete).

Durata: 1h

INTRAREA ESTE LIBERĂ.

Photos

Video