GAIȚELE vă așteaptă joi și vineri, în Bulevardul Ferdinand Nr. 11, la Teatrul de Stat Constanța

GAIȚELE vă așteaptă joi și vineri, în Bulevardul Ferdinand Nr. 11,

la Teatrul de Stat Constanța

 

 

Cu prilejul Zilei Constanței, Teatrul de Stat a programat pentru această saptămână două reprezentații ale îndrăgitului spectacol GAIȚELE de Alexandru Kirițescu – joi, 23 mai și vineri, 24 mai 2019, ora 19:00.

 

Montarea de la Constanţa, ce poartă semnătura regizorului Lucian Iancu, poate rivaliza cu cele mai celebre montări ale acestui text. Apetenţa publicului pentru peripeţiile familiale ale clanului Dudulenilor, pentru replicile savuroase şi bârfele suculente, dar şi pentru viziunea regizorală, se traduce în săli pline la fiecare reprezentaţie.

În distribuție îi veți regăsi pe îndrăgiții actori ai Teatrului de Stat Constanța: Dana Dumitrescu, Maria Lupu, Cristina Oprean, Luiza Martinescu, Lana Moscaliuc, Andu Axente, Laura Iordan Adrian, Remus Archip, Adrian Dumitrescu, Mirela Pană, Liliana Cazan, Claudia Mihuț, Gabriel Neață. Scenografia spectacolului este semnată de Lăcrămioara Dumitrașcu iar coregrafia de Raimonda Potlog.

“Regizorul a mizat, în mod special, pe echipa de „juniori” a teatrului, iar aşteptările nu i-au fost înşelate. Dana Dumitrescu, în rolul… venerabilei „şefe” a clanului Dudulenilor, Aneta, s-a remarcat într-un rol complex şi ofertant, prin replicile spuse cu năduf, dublate de gesturi elocvente, reuşind cu dezinvoltură să focalizeze atenția publicului, la fel ca şi a personajelor aflate sub „puterea” sa. Ea este secondată de celelalte două „gaiţe”, Zoia, sora mai mică, de la Caracal, „unde s-a răsturnat carul cu proşti”, redată cu aplomb de Maria Lupu, care-i întoarce replicile gazdei casei şi de mai temperata tanti Lena, „colivăreasa” – cum îi spune Aneta, cu vise de rău augur, în interpretarea reuşită a Cristinei Oprean.” – Mirela Stîngă, „Telegraf”

„Spectacolul a fost un adevărat succes, iar la final, constănţenii au aplaudat minute în şir fără oprire, căci actorii Teatrului de Stat îşi merită pe deplin recunoştinţa. Preţ de două ore, actorii au reuşit să ne ducă în cu totul altă poveste, într-o altă lume şi, fără să ne dăm seama, am trăit odată cu personajele, am simţit că facem parte din spectacolul de teatru.” – Sabrina Nedelcu, „Cuget liber”

 

“Din jocul Danei Dumitrescu nu lipseşte privirea critică asupra personajului, acea dedublare care arată spectatorului că râsul lui e deplasat, că avem de-a face, de fapt, dincolo de umorul de situaţie şi de limbaj, cu o mamă care pune la cale şi asistă apoi, cu o curiozitate morbidă, la dezastrul căsniciei fiicei sale, la fel de rece cum priveşte, zi de zi, cortegiile funerare ce trec pe bulevard.

Şi personajul Lanei Moscaliuc, Margareta, este demascat: nu fiinţa diafană şi bolnăvicioasă, neînţeleasă şi nefericită, victima întregii ei familii de mitocani, îndrăgostita înşelată, ci fiara care îşi alege prada, o prinde în cătuşele iubirii egoiste şi o duce în culcuşul ei cald din care nu-i mai dă drumul până ce nu o sufocă.” – Alina Vasiliu

Biletele pentru acest spectacol se pot achiziționa ONLINE, de pe platforma MYSTAGE.ro – www.mystage.rohttps://www.mystage.ro/spectacole/gaitele-1648 sau direct de la agenția de bilete a Teatrului de Stat Constanţa, la următoarele prețuri: 40 lei (lojă), 30 lei (stal), 7,5 lei (bilete pentru elevi, studenți, pensionari)

Detalii și rezervări: 0241.488.247. / 0371.442.592.

Programul agenției de bilete:

luni: 09:00 – 17:00 // joi – duminică: 11:00 – 19:00

Vă așteptăm în Bulevardul Ferdinand Nr. 11, la Teatrul de Stat Constanța și vă mulțumim că ne sunteți alături!

 

www.teatruldestatconstanta.ro

www.facebook.com/teatruldestatconstanta

https://www.instagram.com/teatruldestatconstanta

20.5.2019